Järvikylmää ja juomavettä menestyi Vuoden ilmastoteko -kilpailussa

18.5.2017 | 16:20 | Uutinen

​Vuoden ilmastoteko -kilpailun voittajat on julkistettu tänään. Tampereen Sähkölaitoksen ehdokas "Järvikylmää ja juomavettä" sai yleisöäänestyksessä kolmanneksi eniten ääniä (12 %). Kiitos kaikille äänestäjille!

Ehdokkaamme mimi kertoo hankkeen suurimmat uutuusarvot: upouusi Kaupinojan kaukojäähdytyslaitos on Euroopan suurin järvijäähdytyslaitos. Muualla kaukojäähdytys tehdään meriveden kylmyyttä käyttäen, mutta meillä on oma, syvä ja kylmä Näsijärvemme. Se latautuu kylmällä joka talvi uudelleen ja uudelleen.

Järvijäähdytys on luonnonmukaista energiaa ja säästää asiakkaidemme jäähdytyskustannuksia jopa 90 % verrattuna perinteisiin tekniikoihin.

Erikoista hankkeessa on sekin, että kaupunkilaiset saavat samasta putkesta myös juomavetensä. Näsijärven vesi virtaa kaupunkilaisten hanoihin käytyään ensin puhdistautumassa samassa rakennuksessa olevassa Tampereen Veden vedenpuhdistamossa.

Ehdokkaastamme kerrotaan aiemmassa uutisessamme, kun kisa alkoi: https://www.tampereensahkolaitos.fi/yritysjaymparisto/ajankohtaista/Sivut/Äänestetään-Vuoden-ilmastoteko-Tampereelle.aspx