Avoimet ovet ja pihatapahtuma vesivoimalaitoksella 22.4.

11.4.2017 | 8:40 | Uutinen

Tampereen Sähkölaitos järjestää koko perheen Pato on irti -tapahtuman lauantaina 22.4.2017 klo 11-15 Keskikosken vesivoimalaitoksella osoitteessa Valssipadonraitti 3.

Tapahtuma aloitetaan jo lauantaiaamuna Palatsinraitin sillan tienoilla, kun patoluukkuja avataan. Avaaminen tapahtuu rauhallisesti, mutta tavoitteena on, että klo 11 Tammerkosken ns. tulvauomassakin virtaa vesi kohti Pyhäjärveä.

Keskikosken vesivoimalaitoksen pihassa on luvassa ilmapalloja, energiatietoutta, kisailua sekä ilmainen hernekeitto ja lättytarjoilu 300 ensimmäiselle.

 

Näe ja koe aito vesivoimalaitos!

 

Vesivoimalaitoksen sisälle tehdään tutustumiskierroksia 15 hengen pienryhmissä. Ryhmiin ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan jonotusperiaatteella ryhmät lähtevät noin 30 minuutin välein.

Laitoskierroksella käytetään kypärää ja turvaliiviä, jotka saa lainaksi. Omien kenkien on syytä olla tukevat ja mukavat jalassa, koska kierroksella on useampia portaikkoja kiivettävänä. Vähimmäispituusraja on 120 senttiä ja alle 12-vuotiaat pääsevät mukaan vain aikuisen seurassa. Kierrosta ei suositella henkilöille, joilla on sydämentahdistin, koska laitoksella on voimakkaita magneettikenttiä.

Kierroksen aikana kuunnellaan pieni esitys vesivoiman tuotannosta ja kävellään aidossa tuotantoympäristössä. Valokuvia saa ottaa. Kierroksen lopussa ryhmä käy ulkona kansallismaisemassa, lähellä valssipatoa, missä on hyvällä säällä erityisen hyvä kuvauspaikka.

 


Klikkaa tapahtuman mainos isommaksi (avautuu uuteen ikkunaan).