Äänestetään Vuoden ilmastoteko Tampereelle!

6.3.2017 | 15:58 | UutinenViime viikolla on julkistettu Vuoden ilmastoteon hakijaehdokkaat. Yhtenä joukossa on tietysti myös tamperelaisten oma hanke, Järvikylmää ja juomavettä.

Nimi kertoo hankkeen suurimmat uutuusarvot: upouusi Kaupinojan kaukojäähdytyslaitos on Euroopan suurin järvijäähdytyslaitos. Muualla kaukojäähdytys tehdään meriveden kylmyyttä käyttäen, mutta meillä on oma, syvä ja kylmä Näsijärvemme. Se latautuu kylmällä joka talvi uudelleen ja uudelleen. Se on luonnonmukaista energiaa ja säästää asiakkaidemme jäähdytyskustannuksia jopa 90 % verrattuna perinteisiin tekniikoihin.

Erikoista hankkeessa on sekin, että kaupunkilaiset saavat samasta putkesta myös juomavetensä. Näsijärven vesi virtaa kaupunkilaisten hanoihin käytyään ensin puhdistautumassa samassa rakennuksessa olevassa Tampereen Veden vedenpuhdistamossa.

Vuoden ilmastoteko on myös kunnianosoitus Näsijärvelle, joka tuossa vieressä tarjoilee näitä mahdollisuuksia. Sen läheisyyden ansiosta meidän ei tarvitse louhia jättimäisiä luolia vedelle, kuten esimerkiksi Helsingissä on jouduttu tekemään.

Vuoden ilmastoteon nettisivuilla on kerrottu hankkeesta tarkemmin. Kisaa varten oli hyvin tarkat kirjainmäärärajoitukset, joihin tekstin piti mahtua, mutta eiköhän noista tärkeimmät saa selville. Lisätietoja voi kysellä vaikka Facebook-sivujemme kautta!

Käykäähän äänestämässä ja kertokaa kavereillekin: http://www.vuodenilmastoteko.fi/