Lisätietoa laskutuksesta

 

Laskutus

 

 

​Tampereen Sähköverkko Oy:n verkkoalueella on jo lähes kaikki mittarit muutettu etäluettaviksi, jolloin sähkön kulutus voidaan mitata reaaliaikaisesti tunnin tarkkuudella. Kuluttaja-asiakkaidemme laskutus perustuu pääasiassa kuukausilukemiin, jotka mittarit lähettävät automaattisesti laskutusjärjestelmään. TuntiSähkö-tuotteessa laskutus on tuntiperusteista. Isoille yritysasiakkaillemme tarjoamme myös tuntiperusteisen laskutuksen.

Laskutus tapahtuu yhden, kahden tai kolmen kuukauden välein riippuen sähkönkulutuksesta/lämmitystavasta. Jos olet sekä sähkön myynnin että siirron osalta Tampereen Sähkölaitoksen asiakas, lähetämme vain yhden laskun, jossa myynnin ja siirron osuudet ovat eriteltyinä. Laskutusmuodoksi voit kuluttaja-asiakkaana valita joko kulutuslaskutuksen tai arviolaskutuksen.

Tarjoamme asiakkaillemme monia eri laskun maksutapoja. Niistä voit lukea kohdasta "Laskun maksutavat". Emme veloita perinteisestä paperilaskusta erikseen.

Maksuehtomme on 14 päivää laskun päiväyksestä, ellei asiakkaan kanssa ole erikseen muuta sovittu.

 

Kulutuslaskutus

Kulutuslaskutus perustuu etäluettavien mittareiden antamiin kuukausilukemiin. Lähetämme laskut todellisen kulutuksen mukaan. Sähkölaskujen summa vaihtelee tällöin vuodenajasta riippuen siten, että kesäaikana maksetaan hieman pienempiä laskuja ja talviaikana vastaavasti suurempia. Varsinkin sähkölämmittäjillä vaihtelu voi olla suurta. Jos kuukausilukema ei ole jostain syystä tullut laskutusjärjestelmään, lähetämme siltä kuukaudelta arviolaskun, joka tasataan, kun lukema seuraavan kerran saadaan.

Jos olet valinnut kulutuslaskutuksen laskutustavaksi, voit vaihtaa sen kerran takaisin arviolaskutukseen maksutta.

Mikäli sähkönkäyttöpaikkasi on muun verkkoyhtiön kuin Tampereen Sähköverkko Oy:n alueella, laskutamme sähkönmyynnistä pääasiassa kulutuslaskuilla. Ne sähkönkäyttöpaikat, joiden mittarilukemat saamme verkkoyhtiöltä vain kerran vuodessa tai harvemmin, laskutetaan arviolaskutuksella.

Käyttöpaikkasi ollessa muun verkkoyhtiön kuin Tampereen Sähköverkko Oy:n alueella saat sähkön siirrosta laskun paikalliselta verkkoyhtiöltäsi ja myynnistä Tampereen Sähkölaitokselta.

 

Arviolaskutus

Arviolaskutuksessa saat vuoden aikana useamman arviolaskun perustuen vuosittaiseen sähkönkulutusarvioon asunnossasi. Kerran vuodessa tasauslaskulla tasataan arviolaskujen summat vastaamaan todellista sähkönkulutustasi.

 

Tuntipohjainen laskutus

Suuryritysasiakkaitamme (pääsulakekoko yli 63A) laskutamme tunnittaisten kulutustietojen perusteella kerran kuukaudessa, ellei asiasta ole erikseen toisin sovittu.

TuntiSähkö-tuotteen laskutus tapahtuu myös tuntipohjaisesti.