Laskun maksutavat

Tarjoamme asiakkaillemme monia erilaisia maksutapoja, joista voit valita itsellesi sopivimman.
 
 

 

  

E-laskulla maksat sähkölaskusi kätevästi verkossa. Se on ympäristöystävällinen ja turvallinen maksutapa, koska se on kehitetty pankkien kesken. E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, joka tulee suoraan verkkopankkiisi. Saat nähtäväksesi laskun perustietojen lisäksi pdf-muotoisen tiedoston. Voit hyväksyä laskun sekä itse hallita tililtäsi tapahtuvaa laskutusta.

Kun lisäät e-laskuusi automaattisen maksamisen vaihtoehdon, veloitetaan lasku tililtäsi eräpäivänä. Halutessasi saat tiedot saapuneesta e-laskusta joko sähköpostiisi tai matkapuhelimeesi pankkisi antaman palvelun kautta.

E-laskun tilauksen voit tehdä helposti verkkopankissasi. Tilauksen jälkeen emme lähetä sinulle enää paperilaskuja, vaan löydät kaikki laskusi verkkopankistasi.

 

 

 

  

 

 
 
 
 
Suoramaksu on tarkoitettu niille henkilöasiakkaille, jotka eivät aktiivisesti käytä verkkopankkia maksamiseen. Suoramaksupalvelussa lähetämme postitse maksun ennakkotiedotteen, ja pankki maksaa sähkölaskun automaattisesti tililtäsi eräpäivänä. Erääntyvän maksun tietoja pääset muuttamaan oman pankkisi kautta. Jos haluat käyttöösi suoramaksun, ota yhteyttä omaan pankkiisi.

 

 

 

Netposti​

Netposti on Postin tarjoama sähköinen vaihtoehto e-laskulle. Jotkut pankit tarjoavat sitä myös maksutapana verkkopankeissaan.

Voit tutustua palveluun ja ottaa Netpostin käyttöön Postin internetsivuilta http://www.posti.fi/netposti/. Samoilla sivuilla nykyinen Netposti-käyttäjä voi aktivoida laskumme tulemaan Netposti-palveluun perinteisten paperilaskujen sijasta.
Netposti-kysymyksiin vastaa Postin kuluttaja-asiakaspalvelu p. 0200 71000 (pvm/mpm), ma–pe klo 8–16.

 

Paperilasku

 

​Mikäli e-lasku tai suoramaksu ei ole sinulle sopiva maksutapa, tarjoamme maksutavaksi myös perinteisen paperilaskun.

 

 

 

Yritysten verkkolasku​

 

Välitämme yritysten sähkölaskut myös verkkolaskuina. Tarvitsemme siinä tapauksessa yrityksen nimen, y-tunnuksen, verkkolaskutunnuksen ja verkkolaskutusoperaattorin OVT-tunnuksen sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@sahkolaitos.fi. Mikäli ette halua kaikkia laskuja verkkolaskuina, laittakaa myös tieto, mitä sopimuksia ei liitetä verkkolaskutukseen.

 

Lue lisää eri maksutavoista Finanssialan keskusliiton sivuilta.