Suunnitteluohje

 

​Kaukolämpölaitteiden suunnittelussa ja mitoituksessa noudatetaan julkaisua K1/2013 Rakennusten kaukolämmitys, määräykset ja ohjeet.

Tästä julkaisuun K1/2013

 

 Hybridikytkennät

 
Yhä enenevässä määrin lisääntyneiden erilaisten hybridiskytkentöjen osalta voidaan kytkentöjen käyttää K1/2013 mukaista tai Tampereen Sähkölaitoksen mukaista mallia.
 
Saneerauksen tai uudiskohteen yhteydessä tehtävä hybridikytkentä vaati luvan rakennusvalvonnalta.
 
 

 KKL-Kaukolämpötyöjohtajan pätevoitymisvaatimus

 
​Tampereen Sähkölaitos ottaa käyttöön urakoitsijoiden pätevöitymiskäytännön, jossa edellytetään KKL-kaukolämpötyö-johtajan pätevyyttä urakoitsijayritykseltä voidakseen tehdä kaukolämmön asiakaslaitteiden asennuksia Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämpöverkon toimialueella..
Pätevöitymisvaatimus astui voimaan 1.1.2017.
 
 
 
Pidämme yllä luetteloa hyväksytyistä kaukolämpöurakoitsijoista, jotka ovat tehneet yhteistyösopimuksen Tampereen Sähkölaitos Oy:n kanssa. Luetteloa päivitetään tarpeen mukaan.
 
 
 

 Urakoitsijan pöytäkirjat

 

Kaukolämpölaitteiden tarkastustoiminnassa käytettävät pöytäkirjat

Liittymisohjeet

Ohjeita kaukolämpöverkkoon liittymisestä
Kaukolämpö soveltuu kaikkien kiinteistöjen lämmitysmuodoksi ja siihen voivat liittyä niin vanhat kuin uudetkin kiinteistöt.
 
Se on huoleton ja luotettava lämmitysvaihtoehto, joka takaa miellyttävän tasaisen huonelämpötilan ja lämpimän veden riittävyyden kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina. Kaukolämpö sopii niin patteri- kuin lattialämmitykseen myös kosteissa tiloissa.
  

Rakentajille


Rakentajille osiossa  neuvotaan, kuinka liityt kaukolämpöön. Siinä on esillä liittymisen tärkeimmät vaiheet ja neuvot, kuinka toimitaan. 
  
Laskelmalla saat arvion liittymismaksusta ja käyttökustannuksista muutamalla perustiedolla kiinteistöstä.
 
Lämmön liittymismaksuun sisältyvästä asunnossa ja piha-alueella tehdyn työn osuudelta voidaan myöntää ämmön liittymismaksuun sisältyvästä asunnossa ja piha-alueella tehdyn työn osuudelta voidaan myöntää kotitalousvähennys. Kotitalousvähennystä myönnetään pienasunnon kunnossapito- ja perusparannustyöstä, joten uudisrakennuksen liittymismaksusta kotitalousvähennystä ei myönnetä.
 
Lisätietoja saa myyntihenkilöstöltämme.
 

 

Suunnittelijoille ja urakoitsijoille

 

Noudatamme toiminnassamme Energiateollisuus ry:n julkaisua K1/2013 Rakennusten kaukolämmitys, määräykset ja ohjeet  sekä kaukolämmön liittymis- ja myyntiehtoja.

 

Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämpöverkoston alueella lämmityslaitteiden käyttöönottotarkastuksen ja lopputarkastuksen suorittaa lämpöurakoitsija ns. omavalvontana ja laatii siitä pöytäkirjan. Urakoitsija toimittaa pöytäkirjat Tampereen Sähkölaitos Oy:lle, Voimakatu 17, 33100 Tampere. Viitteenä maininta Kaukolämpö.

Urakoitsija tilaa käyttöönottotarkastuksen jälkeen liittymän mittaroinnin ja lämmöntoimituksen aloituksen numerosta 050 549 9531.

  

Lisätietoja, ohjeita ja pöytäkirjoja saa numerosta 040 620 5058.

  

Teknisen tilan lukitus ja avainsäiliö

 

KTL1E -lukitusjärjestelmä on suositusten mukainen tapa lukita kiinteistöjen tekniset ja teletilat sekä reittiavaimille tarkoitetut avainsäiliöt. Kiinteistön omistajalla on vastuu avaimista ja avainsäiliön hankkimisesta. Järjestelmän pääkäyttäjänä toimii Yrityssuojeluyhdistys Yrsu. Järjestelmään siirryttiin vuonna 2008.
 

Kiinteistön omistaja hankkii ja asentaa teknisen tilan oven viereen putkimallisen avainsäiliön putkiosan (Abloy nro 6053) sekä KTL1E -sarjan avainsäiliön ja sijoittaa sinne reittiavaimen . Asiakas vastaa sisäänpääsyn toimivuudesta. Reittiavain ei saa olla yleisavain. Avaimella pitää kuitenkin päästä kiinteistön porrastiloihin tiedotteiden jättämistä varten.

 
Avainsäiliö kiinnitetään teknisen tilan oven läheisyyteen seinälle 170 cm :n korkeuteen kiila-ankkurilla tai läpikiinnityksellä.
 
Avainpesään tulee laittaa tunnistetiedot sarjoituksen yhteydessä. Avainpesän tunnistetiedot kirjataan Sähköverkon asiakastietojärjestelmään.
 
Tampereella talokohtaisia avaimia (2 kpl) ja avainsäiliöitä saa Ajan Lukko Oy.